1. Anasayfa
  2. Dijital Gazete
  3. Yapıcıoğlu: “Uzun bir süre yardımların devam etmesi gerekiyor”

Yapıcıoğlu: “Uzun bir süre yardımların devam etmesi gerekiyor”

- - 4 dk okuma süresi
67
whatsapp image 2023 02 13 at 11 12

Yapıcıoğlu ve beraberindeki heyet Adıyaman’da depremzedeler ile bir araya gelerek sorun ve sıkıntılarını yerinde dinledi.

Enkaz kaldırma çalışmalarını yerinden inceleyen Yapıcıoğlu, Afet Koordinasyonunda; Umut Kervanı, Yetimler Vakfı, İHO-EBRAR, Avrupa Yetim Eli ve birçok STK’ların çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Yapıcıoğlu ve beraberindeki heyet,  Afet Kriz Merkezini ziyaret ederek Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve Ticaret Bakanı Mehmet Muş ile afet durum değerlendirmesi yaptı.

Basına kapalı yapılan görüşmede, Yapıcıoğlu ve Bakan Karaismailoğlu ile Muş deprem çalışmaları hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

Yapıcıoğlu, görüşmeden sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayarak, açıklamalarda bulundu.

“Bütün teşkilatlarımızla, arkadaşlarımızla sahadayız” 

HÜDA PAR olarak depremin ilk anından itibaren sahada olduklarını anımsatan Yapıcıoğlu, “Bütün teşkilatlarımızla, arkadaşlarımızla sahadayız. Dolaşıyoruz dün Maraş’taydık, bugün de Adıyaman’da tekrar çalışmaların geldiği aşama ve ihtiyaçlar, eksiklikler, sorunlar var mı? Varsa nelerdir bunları gidermek için neler yapılabilir, yerinde tespit etmek için geldik.” dedi.

“Maalesef vefat eden vatandaşlarımızın sayısı gittikçe yükseliyor”

Yapıcıoğlu, depremde her geçen gün vefat sayılarını artığını belirterek, “Maalesef vefat eden vatandaşlarımızın sayısı gittikçe yükseliyor. İlk günlerde belki onlarla yüzlerle ifade edilen sayı 10 binleri aştı. Sadece Adıyaman’da vefat eden vatandaşlarımızın sayısı 4 bini aştı ve bu rakamın artması endişesi var maalesef. Enkaz altından halen cesetler çıkıyor.” şeklinde konuştu.

WhatsApp Image 2023 02

“Rabbim vatandaşlarımızı sağ salim kurtarabilmeyi nasip eylesin”

Sevindirici haberlerin de olduğunu söyleyen Yapıcıoğlu, “Mucize kabilinden halen daha canlılar çıkıyor. Şu anda da sesleri tespit edilen canlı olarak ulaşılmayı bekleyen vatandaşlarımız var, onların haberleri geliyor. Rabbim enkaz altında olup ta halen canlı olan bütün vatandaşlarımızı sağ salim kurtarabilmeyi nasip eylesin inşallah.” diyerek dua ve temennilerde bulundu.

“Koordinasyon olması halinde yardımlar çok iyi şekilde yapılacak”

Yapıcıoğlu, sahada yapılan çalışmalarda koordinasyonun önemine vurgu yaparak, “Ekipler çalışıyor, gittiğimiz yerlerde bir de bu işi koordine eden Sayın Bakanlarla da görüştük. Ekiplerimizin, sahadaki arkadaşlarımızın, sahadaki çalışmalarıyla ilgili hem bilgi verdik, hem de onların yaptığı çalışmalar ile ilgili bilgi aldık. Koordinasyon olması halinde bu yardımlar çok daha iyi bir şekilde yapılacak.” ifadelerini kullandı.

“Uzun bir süre yardımların devam etmesi gerekiyor”

Yapılacak yardımların uzun bir zamana yayılacak şekilde planlı olması gerektiğine değinen Yapıcıoğlu, “Şunu unutmamak lazım, özellikle mesela Adıyaman’da çok sayıda bina yıkılmış ve içine girilemeyecek durumda olan ağır ve orta hasarlı olan bina sayısı da çok fazla, bunlar binlerle ifade ediliyor. Bu yüzden yardım gönderen bütün vatandaşlar, evet yardım kuruşlarına ayni ve nakdi yardımlarını yapsın.” şeklinde konuştu.

“Rabbim bir daha böyle felaketleri yaşatmasın”

Yapıcıoğlu, yaraların sarılmasından sonra, sorumluların tespit edilerek, ağır bir ceza ile cezalandırılması gerektiğinin altını çizerek, “Rabbim bir daha böyle felaketleri yaşatmasın. Böyle acılar yaşatmasın. Ben bu vesile tekrar peş peşe gelen bu iki çok şiddetli depremde hayatın kaybeden bütün vatandaşlarımıza, Allah’tan rahmet diliyorum.” dedi.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın